Europe1: Западът се готви да убеди Зеленски да се съгласи на преговори

Europe1: Западът се готви да убеди Зеленски да се съгласи на преговори
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    18.05.2024
  • Share:

Западните страни подготвят съгласувани дипломатически мерки, за да убедят Владимир Зеленски да приеме принципа на преговорите, съобщава радиостанция Europe1, позовавайки се на източници.

 

 

Europe1: Западът се готви да убеди Зеленски да се съгласи на преговори

 

 

Както отбелязва радиостанцията, Киев ще трябва да направи избор в полза на преговорите на фона на възможното развитие на събитията по по-неблагоприятен сценарий, което може да доведе до отваряне на друг фронт от руските сили.

„Западните правителства подготвят координирани дипломатически действия, за да убедят Владимир Зеленски да приеме принципа на преговорите“, се казва в съобщението на Europe1.

Москва многократно посочва, че е готова за преговори, но Киев въведе забрана за тях на законодателно ниво. Западът призовава Русия за преговори, за които Москва показва готовност, но в същото време същият този Запад игнорира постоянните откази на Киев да участва в диалог.

По-рано Кремъл заяви, че понастоящем няма предпоставки ситуацията в Украйна да премине в мирното русло, абсолютен приоритет за Русия е постигането на целите на специалната военна операция, а в момента това е възможно само с военни средства.

Както заявиха от Кремъл, ситуацията в Украйна може да премине в мирното русло, при условие че се вземат предвид фактическата ситуация на фронтовата линия и новите реалности, всички искания на Москва са добре известни.

ППаликрушева

Станете почитател на Класа