Премиерът Бойко Борисов: Твърдо отстоявам националните интереси

Основната ни задача днес е да гарантираме възможността на всеки българин да се чувства европеец, да живее по европейски стандарти и правила. Това заяви вчера в празничното си обръщение към българските граждани премиерът Бойко Борисов.
В словото си по случай сто и първата годишнина от обявяването на независимостта на България премиерът обяви: „Държа всеки български гражданин да знае, че лично аз, като министър-председател, и всички членове на моето правителство твърдо и последователно отстояваме националните ни интереси – както в отношенията ни с партньорите от Европейския съюз, Русия и НАТО, така и в областта на енергетиката, усвояването на еврофондовете и във всяка сфера, която пряко засяга ежедневието на българските граждани. Защото като пълноправна държава - членка на Европейския съюз, всички имаме право да се възползваме от това, което сме постигнали с общи усилия.“
В приветственото си слово по повод независимостта премиерът Бойко Борисов изтъкна още, че с този акт преди повече от век българският народ е отбелязал достойното си завръщане на европейската сцена и окончателно е открил пътя си към свободно и независимо развитие. Според министър-председателя обявяването на българската независимост е пример за последователна и национално отговорна политика. „И днес се нуждаем от такъв урок, защото пред всички ни стоят още нерешени проблеми“, обобщи Борисов.

Станете почитател на Класа