Фалшивите герои на „Промяната“ Парапетка, Просто Кирчо и Асенчо

Фалшивите герои на „Промяната“ Парапетка, Просто Кирчо и Асенчо
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    29.04.2024
  • Сподели:

Не че не можеше да се очаква, ама елементът на изненада и шок пак са си налице.

 

 

След всички разкрития за симбиоза между промянаджии и мафиоти, за пудели, носещи пачки с евро, натрупано от контрабанда и още цял куп подобни скандали с главни действащи лица лидерите на ПП, вече трябваше да сме претръпнали.

Но поредната афера около Кирил Петков и компания, тресяща държавата от няколко дни, е трудна за преглъщане. Някак засяда в гърлото на гражданите-избиратели.

Защото хора, които дойдоха на власт с клетвите, че ще се борят за правосъдие, справедливост и съдебна реформа, се оказаха чисто и просто пладнешки обирджии, газещи законите и фалшифициращи документи, за да се докопат до държавата. И да я превземат с взлом - с лъжи и ментета. Промяна, доказала се като подмяна. На държавността и демокрацията ни.

Да видим фактите. Според твърденията на Атанас Русев, управител на сдружението „Да запазим Корал“ – организация, събрала ведно още преди години фалшивите герои на „Промяната“, Лена Бориславова и Никола Минчев са фалшифицирали подписа му и цял куп документи, за да изкарат за една нощ Кирил Петков от Управителния съвет на НПО-то, а на мястото му да бъде инсталиран приближен нему човек.

Цялото упражнение е било направено в малките часове на 12 срещу 13 май 2021 г., за да може подправените документи да бъдат подадени на сутринта в Агенцията по вписванията и Кирил Петков хем да стане служебен министър на икономиката (законът забранява да е в бордовете на фирми и сдружения, докато заема поста), хем обаче да продължи да контролира работата на сдружението.

Или казано опростено – един бивш председател на Народното събрание и един бивш началник на премиерския кабинет са погазили цяла поредица членове на Наказателния кодекс, фалшифицирали са парафи и книжа и са декларирали неверни обстоятелства в Агенцията по вписванията. При това в полза и със знанието, а почти сигурно и със съдействието на един бивш министър-председател (лицето, заело мястото му в сдружението е негов наследник и във всички останали дружества на Петков, от които той е трябвало да излезе заради влизането си във властта).

Подобен сценарий трудно може да се завърти в главата на дори най-извратения автор на политически трилъри за Третия свят. Тъжната истина обаче е, че за България си е грозна и озъбена реалност.

Ако не вярвате, прочетете съобщението на Софийската районна прокуратура от днес. От него става ясно, че след продължило с месеци разследване по досъдебно производство, образувано по сигнал на вече споменатия Атанас Русев, са налице доказателства за извършване на документни престъпления.

Засега от държавното обвинение не уточняват от кого точно са направени те, ама не е трудно да се досетим на фона на вече описаната фактология.

Друг е въпросът, че е неясно защо, след като досъдебното производство е образувано през август миналата година, и към момента нито един от тримата замесени не е разпитан. Нито Кирил Петков, нито Лена Бориславова и Никола Минчев. Но това е отделен въпрос – за твърденията кой как е овладял съдебната власт. На фона на очевидното протакане на действията по разследването, отговорът е доста очевиден.

Но да се върнем на самата афера, която – пак повтаряме, за съжаление дори вече не е изненадваща. Защо ли? По няколко причини.

Първо - един от основните участници в нея – Кирил Петков, доказа още с влизането си във властта преди 3 години, че за него законите на страната са само досадна пречка и няма скрупули да ги прегазва всеки път, когато го спъват. Все пак той се записа като първият властимащ в тази държава, уличен от Конституционния съд на България, че буквално е прегазил основния закон на страната. Тъй като – отново за да стане министър на икономиката, излъга в официална декларация, че няма двойно гражданство.

Лъжа, изобличена от канадската държава, чийто гражданин той все още е бил към момента, в който президентът Румен Радев го е назначил за министър.

Второ – през трите години оттогава досега, валяха през ден разкрития за цял куп далавери, мошеничества и измами, в които са били замесени и той, и другият съпредседател на ПП Асен Василев, че и цялата кохорта властолюбци около тях. При това не само в България, но и в чужбина.

Трето, при това далеч не последно – аферата с фалшифицирането идва насред друг мощен скандал, в който са замесени лидерите на ПП – този с агенция „Митници“, показал наяве как висши полицаи и митничари са съдействали на контрабандни босове и са разпъвали чадър над тях, при това с предполагаемата благословия на Асен Василев и бившият вътрешен министър и настоящ депутат от ПП-ДБ Бойко Рашков.

На фона на този политически и държавнически кошмар, разкритията за ментетата, генерирани от Лена Бориславова и Кирил Петков изглеждат ни повече, ни по-малко, напълно закономерни за цялата тази кохорта. Но не са! И не могат да бъдат! Защото – колкото и от „Промяната“ да се опитват да ни убедят в противното, няма нищо нормално в това да газиш законите на държавата и да хвърляш в коша Конституцията на страната.

Особено под паравана на псевдоморал и клетви за реформа – все мантри, които – както е видно и от този скандал, Кирил Петков и компания просто използваха, за да овладеят и контролните и разследващите органи в държавата и да си гарантират имунитет за извършените от тях престъпления.

И ако си мислите, че сега на ход е само прокуратурата, дълбоко грешите. Защото както е факт, че от държавното обвинение зависи те да си понесат наказателната отговорност, от всички нас, избирателите в тази държава, зависи да понесат и моралната. Като бъдат изхвърлени веднъж завинаги от политическата сцена на предстоящия вот, за да не могат повече да се докоснат до кормилото на властта и да застрашават и държавността, и демокрацията.   

 

Станете почитател на Класа