В дома на Драган Тенев трябва да влязат студентите от НАТФИЗ

Потомственият интелектуалец Драган Тенев си отиде, без да остави наследници. И жилището му на пъпа на София се превърна в пустош! Повече от 10 години то стои под ключ, след като бе нагло обрано посред бял ден. Полицията не откри ни вест, ни кост от ценните картини. Останаха да витаят в пространството само догадките и клюките за личността на предполагаемия крадец, който отлично е знаел какво има в жилището и как може да го изнесе, без да бъде забелязан...
Писатели, актьори, журналисти, преводачи и художници, които бяха в най-близкото обкръжение на стария мъдрец, отлично знаят: Драган се готвеше да завещае имота си на НАТФИЗ. В памет на починалата си дъщеря, актрисата Северина Тенева. За да се споменава името й, а покрай нейното – и неговото.
И какво от това? Изтече десетилетие, без някой да си мръдне пръста, за да изпълни волята на писателя!
Лошата памет е знак за ниска култура. Липсата на памет – за духовно падение. Тежко и на онази държава, която няма памет за хората на словото! Крайно време е институциите да не си прехвърлят топката по случая „Драган Тенев“, а да го разрешат категорично в полза на обществото. А ползата на обществото е домът на сладкодумния разказвач да не стои под ключ, а да приеме студентите от НАТФИЗ.

Станете почитател на Класа