Андрей Райчев: Борисов се жени по принуда за ПП, за да излезе от изолация

Андрей Райчев: Борисов се жени по принуда за ПП, за да излезе от изолация
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    01.06.2023
  • Сподели:

От записа става ясно, че ПП ненавиждат ГЕРБ и влизат в този брак насила. Какви шпиони на Путин ги накараха да говорят тези глупости? Това са оправдания на бездарници, смята Райчев.

 

 

Прокуратурата нанася удар едновременно по ГЕРБ и по ПП. Чувства се обиден от разпадането на едни съюзи, които е смятал за сигурни. Това заяви пред БНР социологът Андрей Райчев.

Според него прокуратурата обединява своите противници и би трябвало да стане правителство между ГЕРБ-СДС и ПП/ДБ. ПП са обвинени в чудовищни престъпления по върховете си. На Борисов е поискан имунитета. Парламентът пък гласува закон, че с 13 гласа се сваля прокурора. Това е война, посочи той.

Според него най-вероятният изход от създалата се ситуация е Николай Денков да бъде премиер на техническо правителство.

Райчев бе категоричен, че съюзът между ГЕРБ, ДПС и прокуратурата се е разпаднал под външен натиск. Борисов се разведе с ДПС и Гешев, жени се по принуда за ПП. Той го прави, за да излезе от изолация, включително международна, добави социологът.

По думите му разпадът на този съюз е довел до едно пъстро многообразие. Нахлуха най-различни играчи. Крайният резултат ще бъде нова електорална картина в България. Тези маневри не са безплатни. Въпросът е кой ще загива. В ГЕРБ не виждам процеси на разцепление. В БСП и ДПС - също. ДБ мъдро и умело излезе в периферията и чака, посочи той.

Според Андрей Райчев жертвата ще бъде електоратът на ПП. Той ще бъде подложен на напрежение. Част от него ще се прелее към ДБ. Друга ще бъде отвратена от политиката. Ще има и такива, които ще предпочетат да гласуват за "Възраждане". Възниква и въпросът колко голяма ще е "Възраждане" след тази история, уточни той.

Социологът коментира и темата за записите, разпространени от депутата Радостин Василев. От записа става ясно, че ПП ненавиждат ГЕРБ и влизат в този брак насила. Какви шпиони на Путин ги накараха да говорят тези глупости? Това са оправдания на бездарници, смята Райчев.

Той посочи, че партията на Кирил Петков и Асен Василев се занимава с автоколонизация и сама предлага услугите си в чуждо посолство. Социологът добави, че проблемът не е в нарастващото влияние на Русия, а в това, че престижът на Америка спада.

Президентът води отделна политическа линия и се различава от останалите, но не като антиевропеец или антинатовец, а като умерен. Той вижда нещо важно за България. Българският народ не иска тази крайна позиция към Зеленски. Но няма настроения за напускане на ЕС и НАТО. Историята за белия Зеленски и черния Путин не минава в България.

Това, че той си позволява да се движи в умерена, а не в крайна позиция го прави естествена жертва. Натикват Румен Радев в ролята на проруски шпионин. Това е смехотворно, но работи. Той става поляризирана фигура. Щеше да спечели, ако смяташе да направи партия през есента. След края на мандата е късно. Президентът обаче печели от това , че не е участник в тази ситуация, а само коментатор. Той е най-лесното им знаме, каза още Райчев.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа