Бургас тържествено посрещна първите туристи

Първият самолет, който се приземи през Сезон 2020 на Летище „Бургас" е от Нидерландия и бе пълен. С него пристигнаха 186 летовници от Нидерландия, разпределени в хотели в Несебър и Слънчев бряг.


Лично кметът на община Бургас Димитър Николов и министърът на туризма Николина Ангелкова дойдоха на пистата, за да ги посрещнат с почести. Красиви българки с носия тропаха хора пред изумените чужденци от Скандинавия, слизащи по стълбицата. На българска земя всеки от чуждите гости, уважили нашето Черно море, получи пълен пакет подаръци от кмета Димитър Николов.


Новият терминал на Летище „Бургас" блестеше като първокласно световно летище – с отворени ресторанти, магазини и кафенета, които за съжаление до 11 часа вчера година бяха съвсем празни. 8 чисто нови автобуса поеха северните курортисти, които, за наше щастие действително изглеждат като цивилизовани европейци, от които можем да очакваме приход в туризма ни.


Кметът Димитър Николов заяви, че Община Бургас продължава да работи активно за облекчаване на процедурите за привличането на повече туристи.


"Следващите полети са утре. Четири са от Германия, непосредствено след това започват от Чехия, Словакия, Словения и мисля че вече влизаме в нормален режим на пристигане. Преди малко получихме подкрепа от Министерството на туризма. В понеделник ще внеса до Външното министерство писмо от Бургас за това, че повече от 30 процента от туристите в нашия регион са извън Европейския съюз, да отпаднат ограниченията за 14-дневна карантина за руски туристи и тези, които са извън Европейския съюз. Така ще може да поемаме полетите от държавите от бившия соцлагер, които не попадат в списъка на страните членки в Европейския съюз. Копие от писмото ще бъде изпратено и до Министерството на здравеопазването. Друг вариант е да получим компенсиране, заради невъзможността да приемаме такива туристи", заяви Николов.


Тази нощ и утре ще са паметни за старта на сезона, тъй като култовите заведения на Слънчев бряг ще отворят с купони до зори. Преди това обаче министър Ангелкова ще инспектира няколко хотела и ресторантите към тях, за да се увери че се спазват хигиенните норми.

Станете почитател на Класа