Христо Сираков почина

Бизнесменът Христо Сираков е починал. Според запознати плейбоят си е отишъл след усложнения от коронавирус, който прекарал преди три месеца.

 

Преди няколко дни издателят на „Плейбой” бе покосен от инсулт. Той е претърпял операция, при която е извършена процедура за разширяване на кръвоносните съдове. Българският Хю Хефнър бе настанен в интензивно отделение в тежко състояние.

Това не е първият здравословен проблем на Сираков. Преди години той прекарал инфаркт. Освен това имал и проблеми с кръвното. Бизнесменът в последните месеци подготвял новия конкурс „Мис Плеймейт”.

64-годишният Христо Сираков бе известен като Ицо Стоте манекенки заради влечението му към миски.

Бизнесменът е роден в София на 28 юни 1956 г. Майка му е лекар по дентална медицина, а баща му работи в сферата на авиацията. Христо завършва средното си образование във Френската гимназия в София.

След това учи в лицей в Париж. Той е бизнесмен с разностранни интереси. Шоубизнесът на Христо Сираков е сред най-популярните му занимания в България. От няколко години участва в организацията на конкурса "Мис Плеймейт".

Новината за смъртта на бизнесмена бе потвърдена от екипа на "Плейбой", който публикува официално съобщение:

Уважаеми колеги,

С голяма тъга ви съобщаваме, че след кратко боледуване, на 22 септември ни напусна обичаният ни приятел Христо Сираков.

С всеопростителна усмивка приключи един живот, посветен на любовта и красотата, споменът за който ще ни топли до края на дните ни. Христо ще остане завинаги в сърцата ни с бистрия си ум, добротата и невероятната харизма, с която създаваше на всички около себе си  един красив, вълнуващ и вдъхновен живот!

Искрено ви молим да уважите скръбта на семейството му и близките ми.

Светъл път, Христо!

 

 

Ицо Стоте Манекенки остави хубави спомени и огромни дългове

 

Ицо Стоте Манекенки остави хубави спомени и огромни дългове

 

 

Във вторник без време ни напусна емблемата на столичната бохема Христо Сираков. Със сигурност плейбоят с прякор Стоте манекенки оставя куп приятни спомени у знайни и незнайни старлетки и купонджийки. Милионите и несметните богатства на тузаря обаче се оказват голяма илюзия.

 

Истината е, че фалитът отдавна чукаше на вратата на известния бонвиван, а част от фирмите му бяха запорирани от съдия изпълнител, ппоказа бърза репортерска проверка.

Проблемите са налегнали Христо Сираков още от 2007 г.  Подмамен от бума, който преживява строителния бранш, плейбоят решава да се втурне да инвестира. Тогава неговата строителна фирма „УИ Билд“ тегли банков заем в размер на 1,8 млн. евро. Скоро след това обаче балонът се спука от световната икономическа криза и бизнесменът преустанови вноските. През 2010 освен „УИ Билд“, съдебен запор е наложен и върху още две негови фирми „Оф Шор“ и ПМБГ.  Три години по-късно Стоте манекенки тегли още един крупен заем  – от 2 млн. евро.

Останалите му бизнес начинания, с които уж се занимаваше Сираков — производство и търговия на яхти, внос на мебели и вино от Италия, също бяха пред фалит.

Габровската кожена фабрика „Димитър Благоев“, собственост на бизнесмена, пък затвори врати поради липса на поръчки.

Въпреки това Ицо до последния си дъх не изневери на начина си на живот и продължаваше да обикаля по светски партита и да флиртува с всяка хубава жена, като я засипва със скъпи подаръци.

Станете почитател на Класа