Отложиха делото срещу Маргините заради болния Карагеоргиев

СГС не прекрати наказателното производство срещу Иво Карагеоргиев, подсъдим заедно с братята Красимир и Николай Маринови и други трима за организирани и участие в престъпна група.
Здравословното състояние на Карагеоргиев и този път стана причина за отлагане на делото. Следващото заседание съдът насрочи за 30 септември. Карагеоргиев е на домашно лечение, след претърпяване на операция на сърцето. Градският прокурор Николай Кокинов и зам. градския прокурор Роман Василев, които представляват държавното обвинение по делото, обаче, изразиха съмнение, подкрепени от лекарски тези, че състоянието на Карагеоргиев всъщност, позволява участието му в процеса. Съобразявайки се с това, съдът разпореди проверка за редовността на издаването на болничния лист, представен днес и разпореди РЗОК да проверят, дали той е издаден от компетентен орган. От НОИ се изисква информация за това, колко и какви болнични листове са издадени на Карагеоргиев от март 2006 г. до сега. От Националната следствена служба съдът иска информация за образувани други досъдебни производства срещу Карагеоргиев, който по данни на прокуратурата е престоял 24 ч. в ареста, поради съмнение за източване на банкомат с фалшива кредитна карта. Защитникът на Карагеоргиев адвокат Владимиров, категорично отрече твърдението за злоупотреба с кредитни карти на подзащитния му и заяви, че Карагеоргиев наистина е прекарал една нощ в ареста, но заради полицейска проверка.
Съдът назначи съдебно-медицинска експертиза, която да определи дали подсъдимия може да участва в делото. В нея ще участват двама кардиолози и един съдебен медик, които ще прегледат Карагеоргиев. Прокуратурата изрази съмнение, относно това, как се осигурява здравно подсъдимия, но след заседанието адвокат Владимиров уточни, че вноските плаща съпругата му, а сърдечната операция се е поела от здравната каса. По-голямата част от свидетелите не се явиха на днешното заседание, но впечатление направи, постъпилият в деловодството смъртен акт на един от тях-Мариан Велев. Следващата дата е насрочена за 30 септември от 9.30, а резервни дати са 21 октомври, 12 ноември, 9 декември.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа