Пазарджишките антимафиоти задържаха четирима, организирали престъпна група

Служители на сектор „Противодействие на организираната и тежка престъпност” при ОДМВР-Пазарджик неутрализираха организирана престъпна група за разпространение на наркотици, съобщиха от пресцентъра на МВР.
При специализираната операция днес са задържани четирима от общо шестимата организатори на групата - Г.Д./25 г./- с прякор Гришата, П.Б./30 г./- Бадема, Г.Д./22 г./- Дявола и Д.П./28 г./- Погледа. 26-годишният М.К.- с прякор Пъпката в момента изтърпява ефективна присъда “лишаване от свобода”, а шестият - обявен за издирване.
Основната дейност на организаторите и членовете на престъпната група била разпространение на амфетамин и марихуана на територията на областта. Организацията била наблюдавана и разработвана от антимафиотите в продължение на около една година под непосредственото ръководство на Окръжната прокуратура в Пазарджик. В периода са установени основните организатори на престъпната дейност, разпитани са 29 свидетели, в това число и дилъри на дрога. Били иззети 29 мобилни телефона и SIM-карти, шест компютърни конфигурации, 101 боеприпаса от различен калибър, три везни със следи от наркотици и различна по вид и количество дрога. Срещу членове на групата са образувани осем досъдебни производства за извършени от тях престъпления, свързани с разпространение на наркотици и изнудване. Четиримата мъже са задържани с полицейска мярка за 24 часа, като предстои удължаването й за 72 часа. В понеделник ще бъдат внесени в Окръжен съд в града искания за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража”. Работата по документиране на престъпната дейност на групата продължава. Подробности около реализацията бяха изнесени на брифинг, в който взеха участие директорът на областната дирекция главен инспектор Стоян Стоянов, наблюдаващият прокурор Васил Малинов от Окръжна прокуратура-Пазарджик и главен инспектор Георги Грозданов, началник на сектор „ПОТП”.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа