И братът на приятеля на Радостина Евтимова е ходил в апартамента във фаталния ден

Симеон, който е брат на приятеля на Радостина Евтимова, също е ходил до апартамента, в който беше убито 21-годишното момиче. Това стана ясно след показанията, които даде Петър Георгиев пред съда днес,предаде кореспондентът на БГНЕС във Варна.
По думите му той няколко пъти търсил Радостина по телефона, но и двата й апарата били изключени, а и през целия ден не била влизала в Skype. Той получил и телефонно обаждане от майка й Таня. Петър помолил Симеон да отиде до апартамента на ул. „Мир” №17, за да види какво става. Само, че след като младежът, който по това време бил ученик, позвънил на вратата, не получил отговор и си заминал, разказа още Петър. В момента Симеон е студент І курс в Англия. Днес съдът уважи искането на адвокатите на Георги Цветанов и ще призове свидетели по делото лекарят и шофьорът на Бърза помощ, които са влезли в апартамента след откриване на тялото, както и братът на приятеля на Радостина Симеон. Петър разказа още, че от близо година и половина живее с младото момиче в апартамента на ул. „Мир” №17, който е собственост на родителите му. След заминаването му за Англия в апартамента заедно с Радостина заживява състудентката й Живка, която е от Каварна.
По време на разпитите на свидетелите, които започнаха днес, стана ясно, че тялото на 21-годишната студентка е било открито от сестра й Теодора и нейната приятелка Гергана. Тя разказа, че Теодора се притеснила от факта, че Радостина не отговаря цял ден по телефона и я помолила да отиде с нея до апартамента, за да провери какво става. След като двете отишли в апартамента на ул. „Мир” №17 те позванили, но отвътре никой не им отговорил. Тогава Теодора натиснала дръжката на вратата и апартамента се оказал отключен. След като двете момичета влезли в жилището видяли, че в него цари пълен хаос. Притеснили се и слезли до магазина, който се намира в блока и помолили случайно минаващо момче да се качи отново с тях горе, за да разберат какво се е случило.
Младежът приел, влязъл в апартамента и светнал лампата в спалнята. След това побягнал без да каже нищо с ужасено лице. Двете момичета останали потресени след като видяли кървавата картина, на която са се натъкнали. Тялото на Радостина лежало безжизнено на спалнята. Момичето било голо, а на пода в коридора имало кървава стъпка от мъжка обувка. Гергана разказа още, че веднага позвънила в Бърза помощ и подала сигнал, а също ги помолила да се обадят и в полицията. Веднага след това Теодора припаднала, но след малко успяла да се свести. Двете момичета излезли на площадката пред апартамента, а комшиите започнали да излизат и да ги питат какво се е случило. По-късно Теодора се обадила на майка си, за да й съобщи за фаталния инцидент.
Майката Таня пък разказа, че на 6 март двете й дъщери са излезли да се забавляват с колеги от групата на Радостина от Икономическия университет. Около 2.30 ч. след полунощ Теодора се прибрала в къщи и казала на родителите си, че Георги Цветанов щял да изпрати сестра й до апартамента, в който живеят. Това беше потвърдено и от бащата Радослав, който усетил дъщеря му се прибира през нощта. На другия ден майката тръгнала около 17 ч. от работа и била притеснена, че Радостина не отговаря на обажданията й. Тя също заяви, че решила да звънне на Петър, за да го попита дали се е чувал с дъщеря й през деня. По-късно научава от Теодора за фаталния инцидент.
БГНЕС припомня, че Радостина Евтимова бе зверски убита на 6 март в апартамент на ул. „Мир”№17. Тялото й беше открито на следващия ден. Трупът е бил обезобразен с множество прорезни рани, включително и по лицето. В момента е повдигнато обвинение за убийството й на Георги Цветанов.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа