Австрия ще продължи сътрудничеството в изследването на българските гори

Мирослав Найденов изрази надежда за продължаване на доброто и взаимоизгодно сътрудничество с австрийската държава в областта на селското и горското стопанство и в бъдеще. Това стана по време на срещата днес на министър Найденов с Н.Пр. посланика на Република Австрия у нас Клаус Фабиян във връзка с окончателното му отпътуване от страната, съобщиха от МЗХ.
Мирослав Найденов посочи, че страната ни ще разчита на подкрепа и споделяне на добри практики при осъществяването на структурната реформа в горския сектор. От своя страна посланик Клаус Фабиян изрази личното си удовлетворение от дейността си в България и от осъществените и приключили съвместни проекти, и по–специално проекти в областта на укрепване на административния капацитет.
Той похвали страната ни за производството на продукти от световна величина, каквото е българското розово масло, и изрази надежда за успешно бъдещо сътрудничество. По време на срещата специално бе обърнато внимание на проекта за изследване на състоянието на българските гори с австрийско участие, като бе изразено общото желание за продължаването на сътрудничеството в тази област. Страните размениха и информация относно предстоящи съвместни проекти и инициативи в областта на земеделието, както и участия в изложения и презентации на продуктите, произвеждани в двете страни. От австрийска страна бе изразено удовлетворението от подготвяното участие на страната през февруари на Агра 2010. В този контекст бе отбелязано и успешното сътрудничество с представителите на браншови организации на земеделски производители у нас.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа