Иван Янев: Не трябва да има заплахи срещу журналисти

„Не трябва да има заплахи срещу журналисти. Говорителят на ОД-МВР започна да ми крещи: „Мъртъв си, мъртъв си, разбираш ли, мъртъв си. Това се случи пред около 50 човека, имаше доста служители от МВР. След това комисар Алексиев ми каза, че съм търсил сензация и разпореди да бъдем изведени.“ Това разказа кореспондентът на БГНЕС Иван Янев по БНТ по повод снощния инцидент с говорителя на МВР в Стара Загора Йонка Георгиева.
„Не успях да стигна до мястото на инцидента, поради технически причини. Но в хода на искането съдействие, полицаите не са отивали на задържане, а да окажат помощ на един окървавен човек, който е бил в нетрезво състояние.“ Това пък каза Калин Георгиев, главен комисар на МВР по БНТ за снощното убийство в Казанлъшко. Полицейските служители не са отишли, за да го задържат, а да му помогнат, може би и това е причината за инцидента, уточни още Георгиев. Запитан дали има тревога в системата относно замисления протест на полицаите, Георгиев каза, че не вижда как пушенето или пиенето на вода би подобрило ситуацията. „Трябва да се вземат други мерки и не виждам връзка между двете събития. Тук говорим за една човешка трагедия“ - уточни още Калин Георгиев. Във връзка с отправените заплахи към кореспондента на БГНЕС главният секретар на МВР изяви мнение, че болката и страданието е също толкова интимно, колкото щастието и удоволствието. „Когато хората изживяват подобни трагедия, трябва да бъдат оставени да изживеят болката си“, заяви той. „Ако видите този служител на полицията, който едва ли тежи 50 г., емоционално обременен и изнервен, мислите ли, че трябва да се коментира тази тема?“, заяви още Калин Георгиев. Водещият на сутрешния блок на БНТ призова служителите на МВР да не призовават за смърт на жураналистите, които си вършат работа.
БГНЕС припомня, че говорителят на Областната дирекция на МВР в Стара Загора отправи брутални заплахи към кореспондента на Агенция БГНЕС в града Иван Янев. "Мъртъв си. Разбираш ли! Ти си вече мъртъв. Изчезвай". С тези думи Йонка Георгиева изгони кореспондента ни Иван Янев от село Енина, Казанлъшко, където снощи стана тежък инцидент. Жестоките заплахи бяха предизвикани от бързата реакция на нашия колега, който съобщи за убийството на един полицай и за нараняването на друг служител на реда. "Как си позволяваш да съобщаваш за нещо преди директора на полицията да е уведомен. Изчезвай от тук. Ти си мъртъв", крещейки Георгиева изгони Иван Янев от мястото на инцидента. След това директорът на ОДП Алекси Алексиев разпореди на полицаите Янев да бъде изведен на далеч. /БГНЕС/

Станете почитател на Класа