Лучано: Вдигането на ДДС няма да напълни хазната

Една от обсъжданите от тристранната комисия антикризисни мерки е увеличаването на ДДС на 22 процента. Тази мярка няма да напълни хазната по никакъв начин, а ще доведе до разрастване на сивата икономика, каза бизнесменът Васил Иванов - Лучано по PRO.BG.
През годините Васил Иванов - Лучано събира в едно политика, спорт и бизнес, на пръв поглед доста различни сфери, но с много допирни точки. По думите му, за да си успешен в днешни дни, трябва да разбираш от всичко, но най-вече да умееш да действаш бързо и находчиво.
Става министър на спорта през 2002 в правителството на НДСВ. След това остави политиката и сега е преуспяващ бизнесмен с две деца, но все още активно следи политическия живот. Смята, че Бойко Борисов е добър премиер, но екипът му е слаб. “Когато хората знаят имената на всички министри, ще знаем, че има Министерски съвет”, каза Иванов. Идеята за данък лукс му е чужда, защото смята, че богат е човекът с душа и приятели.
По стар министерски навик става в 5 сутринта, но се шегува, че в 9 вече е безработен, защото е свършил всички важни дела. Свободните си минути отделя за музика и за любимите си автори, защото „когато четеш „Старецът и морето” разбираш за какво става въпрос”, споделя Лучано.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа