Ремзи Осман: ДПС ще сезира Европейските институции за спрените проекти

До 2 седмици ДПС ще сeзира Европейския съд по правата на човека за спрените проекти в Кърджалийска област, което е проява на икономическа дискриманация от страна на управляващите по отношение на населението, каза на митинг в ардинското село Бял извор народният представител от ДПС Ремзи Осман.
В нарочен документ по проблема щели да бъдат уведомени и Комитета на регионите към Съвета на Европа, Европейската комисия, Европейския парламент, европиейския омбудсман. Зад този своеобразен протест заставали над 300 кмета, над 150 общински съветници, Всичките седем общински кметове в Кърджалийска област и председатели на местни парламенти.
Проблемът с икономическата дискриминиция на общините в Кърджалийско е достатъчно сериозен, защото спирането на проектите засяга хиляди хора в Кърджалийска област, лишава ги от инфраструктура и нормални условия за живот. "Ето защо ще направим пресконференции в няколко европейски столици и на първо място в Страсбург и Брюксел, за да кажем истината за спрените проекти", каза Ремзи Осман. ДПС не е против проверките в тези общини, но не може един проект да бъде проверяван 13 пъти, каквито примери има много, подчерта той. "Досега не сме си позволявали да говорим за проблеми в страната ни в чужбина. Но в случая ние вече сме част от Европейския съюз, а спирането на проектите е пагубно за региона", каза още Осман.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа