България взе точка на Бразилия във втората среща

София /КРОСС/ Бразилия победи България с 3:2 гейма (24:26; 25:19; 25:15; 22:25; 15:9) във втората среща между двата отбора от Световната лига в Уберландия. Днешният ден се оказа по-успешен за българските волейболисти, защото те успяха да измъкнат точка на фаворита за спечелване на Лигата. И в тази среща играчите на Силвано Пранди не показаха никаква сила от началния удар, което бе и основен проблем в играта ни. Волейблистите на Бразилия от своя страна отново бяха страхотни и заслужено победиха, въпреки че позволиха на българите да поведат в резултата, пише novsport.com.

Нашите спечелиха първия гейм, след като изоставаха почти през цялата част, но успяха да наваксат в края и със страхотно изпълнение на сервис Жеков даде преднина на България - 26:24. Във втората пък бе обратното. Българите водеха до 6:9, след което бразилците обърнаха и така до края на втория гейм, който завърши при резултат 25:19. Третата част бе много слаба за нашите играчи и те показаха най-слабото от себе си в третия гейм, което се видя и от краиния резултат - 25:15.Много добра игра на нашите момчета вкара срещата в тайбрек, след като успяха да вземат четвъртия при резултат 22:25. В тайбрека бразилците не допуснаха изненада и ни победиха с 15:9.


Добро начало за Бразилия. Казийски опита атака през центъра и бе спрян, след което атаката на "селесао" бе успешна. Втората и третата точка отново бяха за домакините след добри изпълнения на сервис. Първата точка за България дойде след грешка при сервирането на Бразилците. Нашите успяха да обърнат резултата до 4:3 след няколко добри атаки на нашите играчи. Бразилците не допуснаха пета поредна точка и изравниха резултата.

Срещата започна да се движи точка за точка до 9:9, когато бразилците успяха да направят две поредни точки, след което успяха да задържат преднината си от две точки до 18:18, когато българите съумяха да затвърдят една много трудно спечелена точка. Нашите успяха да поведат за първи път в резултата при 20:20 когато Ники Николов изпълни страхотен сервис и записа първия ас в сметката на България. При 22:21 в наша полза бразилците изкараха топката в аут при една от атаките им, но съдията на линията показа, че топката е була вътре и резултатът стана 22:22.

Последваха по няколко точки и за двата отбора и се стигна до 24:24. Бразилците имаха възможност да изпълнят сервис, но Салпаров пое страхотно, след което Жеков подаде към Владо Николов, който с безпощаден диагонал спечели втори гейм бол за нашите. На сервиса застана Андрей Жеков, който реши да рискува и успя да запише втория ас в сметката на България, с което спечелихме гейма.

Вторият гейм започна по-добре за България. Играчите на Силвано Пранди направиха няколко страхотни блокади, както и добри атаки, които доведоха до 2:5 в наша полза, преди първото техническо прекъсване. Трите точки преднина на нашите играчи се запази до 6:9, но тогава бразилците успяха да спечелят шест поредни точки, две от тях бяха подарък от съдията,две от тях бяха подарък от трикольорите, а петата и шестата бяха спечелени чрез атаки съответно през центъра и диагонала - 12:9.
След тази тежка серия за българите, бразилците ни направиха реверанс и сбъркаха при изпълнение на сервис, което даде глътка въздух на играчите на Пранди. Все пак домакините успяха да запазят преднината си от три точки до 19:16, когато успяха да я увеличат след поредния съдийски подарък. Владо Николов направи страхотна атака по правата и топката падна на линията, но съдиите не мислеха така и дадоха още една точка преднина да домакините, след което и Жеков сбърка при посрещане на сервис и преднината стана 5 точки в полза на Бразилия - 21:16. След няколко разменени точки бразилците стигнаха до гейм бол, който спечелиха лесно след греша в посрещането на сервис и така домакините затвориха втория гейм при резултат 25:19.

Българите успяха да излязат от дупката, я която бяха попаднали в края на втория гейм и започнаха третия с точка в тяхна полза. Геймът започна да се движи точка за точка, до 7:7, когато нашите съумяха да направят две поредни точки и да стигнат до чиста преднина. Преднината бе бързо загубена, след като Тео Тодоров сбърка от сервис, а след това атаката на Владо Николов бе неуспешна - 10:10. Последваха силни минути за "селесао" и те успяха да направят 4 точки преднина, която дори успяха да увеличат при резултат 15:11 и стигнаха д 18:11. Наказателната серия на Бразилия продължи и до края на гейма и те го затвориха при резултат 25:15, след като Матей сбърка при изпълнение на сервис.

Началото на четвъртия гейм не вещаеше нищо добро, след като нашите сбъркаха две поредни изпълнения на сервис, а и блокадата не работеше, поради което се стигна до минимална преднина за бразилците с две точки - 4:2. Трикольорите успяха да възстановят равенството при резултат 10:10, като дори успяха да обърнат резултата за 11:13. Българите продължиха да играят много по добре от колкото във втората и третата част и постигнаха преднина от 4 точки при 14:18. Момчетата на Пранди продължаваха да бъдат неубедителни в сервиса, но за сметка на тва внимаваха много при посрещането и успяваха да правят много успешни атаки, чрез които поддържаха преднината си от четири точки. При първия добър сервис нашите достигнаха и до нова точка преднина след много дълго разиграване, което завършихме с блок-аут. В момента, в който стигнаха до геймбол българите се разсеяха и допуснаха да загубят четири поредни геймбола, но все пак бразилците ни направиха подарък и сбъркаха при един от сервисите си - 22:25.

Тайбрекът започна с точка за Бразилия, но това не се оказа страшно за нашите волейболисти и те дори успяха да обърнат резултата до 3:4. Три поредни грешки в играта на българите доведоха до обрат за "селесао" - 7:5. Добрата игра на бразилците в тайбрека продължи и след няколко успешни атаки те успяха да доведат резултата до 12:7. Нашите момчета не успяха да стигнат до чудото и загубиха с 3:2 гейма при резултат 15:9.

/СС/

Станете почитател на Класа