Атанас Атанасов: Бисер Боев искаше да продаде имотите на "Информационно обслужване"

Мария Матеева

Бисер Боев, бивш шеф на „Икономедия“ и член на борда на директорите на „Информационно обслужване“, е настоявал да започне продажба на имотите на държавната фирма. Тя притежава апетитни сгради във всички големи български градове, които трябвало да се купят на ниски цени от близки до него лица, за да се използва сривът в цените на имотите по време на кризата. Това обяви пред „Класа“ ген. Атанас Атанасов, колега на Боев в борда на „Информационно обслужване“ и бивш депутат от ДСБ.
Според Атанасов плановете на Боев за продажба на недвижимите имоти на „Информационно обслужване“ са и причина за намеренията да бъде отстранен от ръководството на „Информационно обслужване“, за да не пречи на процеса. Както стана ясно в края на миналата седмица, вицепремиерът Симеон Дянков ще съкрати трима души от борда на директорите на държавната фирма "Информационно обслужване". Решението ще бъде взето по време на събрание, насрочено за 21 септември. Официален мотив на заповедта, подписана от финансист № 1, е желанието за съкращение на разходите. Освен Атанасов се очаква от борда да бъдат съкратени още Добрин Пинджуров и Петко Сотиров. На своите постове ще останат обаче Бисер Боев, сегашният изпълнителен директор на "Информационно обслужване" Чавдар Атанасов и още един нов член, който ще бъде излъчен от Министерството на финансите.
Пред „Класа“ Атанасов беше категоричен, че отстраняването му не е политическо и не бива да бъде тълкувано като сигнал за по-сериозни търкания между ГЕРБ и ДСБ и разчистване на кадрите на ДСБ от властта. Той обяви, че миналата година лично премиерът Бойко Борисов и вицепремиерът и шеф на МВР Цветан Цветанов са му предложили този „невзрачен пост“ в „Информационно обслужване“. Той го приел, защото тогава се е очаквало, че ще взимат заедно големи решения в държавата, и евентуален отказ от негова страна е щял да бъде приет като „лош политически жест“.

Станете почитател на Класа