Няма да има извънредни заседания на комисии в НС

Няма да има извънредни заседания на парламентарни комисии и в последната седмица от депутатската ваканция. Това съобщи за „Класа“ съпредседателят на групата на ГЕРБ в Народното събрание и шеф на правната комисия Искра Фидосова. Така депутатите на практика няма да удържат на думата си да работят и през лятото, както обещаха след излизането на последния доклад на ЕК за България през юли.
„Не виждам смисъл да се събираме и през ваканцията. Няма закони, които трябва да бъдат приети спешно, обясни Фидосова. Тя обясни, че ще насрочи първото заседание на правната комисия за 1 или 2 септември, когато се пада първият работен ден на народните избраници след едномесечната почивка. Преди няколко дни депутатът от ГЕРБ Димитър Лазаров заяви, че е възможно народните представители да започнат работа по-рано.
Сред първите закони, които влизат в пленарна зала в началото на септември, трябва да са промените в НПК и НК, свързани със създаването на специализирания съд. Очаква се към пленарна зала да тръгне и изборният кодекс, ако членовете на временната комисия за изработването му успеят да се споразумеят по спорните моменти в ключовия документ преди 11 септември, когато изтича срокът за работата й.

Станете почитател на Класа