БСП започва консултации за вот на недоверие

Започваме консултации за вот на недоверие към правителството на ГЕРБ, но до момента няма нито определена тема на вота, нито срок за това. Това каза вчера лидерът на БСП Сергей Станишев.
От левицата ще предприемат и бойкот на изборния кодекс, подготвян от управляващите, обяви още Станишев. Той беше категоричен, че кодексът ще е един от приоритетите на новия политически сезон, но социалистите няма да бъдат параван на управляващите, които искали широк консенсус за приемане на документа, но след това ще използват държавния апарат за натиск по време на избори.
Според социалистите не е изключена и нова актуализация на бюджет 2010 г. От „Позитано“ 20 предрекоха и сериозни проблеми с бюджета за 2011 г. „Предстоящият политически сезон ще бъде „политическият сезон на по-голямото обедняване на хората", прогнозира експремиерът Станишев.
БСП ще бъде и против заявените от управляващите промени в правилника на Народното събрание. Въпреки че не са се запознали с предложенията на ГЕРБ в детайли, червените заявиха, че ще се противопоставят на всеки опит за ограничаване на контрола на парламента над министрите. Причина за поправките според Станишев е нежеланието на самия Борисов да бъде контролиран от НС.
От „Позитано“ 20 вчера обявиха още правителството на ГЕРБ за „мрънкащо“, а бившият червен активист и настоящ министър за българите в чужбина Божидар Димитров за „ господин гаф“, който според тях все още се задържал на поста си заради личното си приятелство с премиера.

Станете почитател на Класа