СДС дава "последен шанс" на правителството

Последен шанс на правителството на ГЕРБ да тръгне в правилната посока дадоха от СДС вчера. Лидерът на сините Мартин Димитров обяви официално вчера, че от параметрите на бюджет 2011 г. ще зависи дали партията му ще оттегли подкрепата си за кабинета.
Освен това според Димитров актуализираният бюджет за 2010 г. няма да бъде изпълнен и ще има дефицит при болниците и общините. Според Мартин Димитров ГЕРБ трябва да подкрепи законопроект за намаляването на сроковете за възстановяване на ДДС за фирмите от 7 месеца на месец и половина.
Вчера председателят на СДС потвърди и доразви тезата на лидера на ДСБ Иван Костов, че икономиката се скрива в бърлогата си като мечка. „Мечката влиза гладна в дупката обратно, а когато влиза гладна в дупката, не може да заспи спокойно. Няма да заспи, ще ръмжи недоволно“, обясни Мартин Димитров.
От СДС категорично застават зад колективния иск на гражданска инициатива "Справедливост", заведен за 50 млн. лева за нанесени вреди при процедурата по смяна на личните документи. „Вече 5 месеца хората у нас са в кошмар по издаването на новите лични документи“, заяви председателят на Националния предизборен щаб на СДС Борис Марков. „Парадоксално е, че точно министерството, което трябва да се грижи за реда в държавата, не може да се справи със ситуацията“, смята Марков.

Станете почитател на Класа