Яне Янев: Сегашното управление е катастрофа

Сегашното управление на ГЕРБ е катастрофа. Пораженията от него ще бъдат оценени от експертите едва след края на мандата. Това каза вчера в Плевен лидерът на РЗС Яне Янев. Според него Бойко Борисов „само имитира пред обществото, че едва ли не удържа положението, но това е много илюзорно и измамно като теза“.
"Борисов изобщо не знае какво се случва в държавата и е капитан на един потънал кораб. Той има само интуиция и тази интуиция частично му помага да изглежда овладяно положението в медиите, а не в реалния сектор на икономиката, не сред обикновените хора", каза още лидерът на РЗС.
По думите на Янев проблемите в България в икономически и финансов план са много по-тежки от тези в Гърция - покупателната възможност на хората спада непрекъснато, а вече има региони в страната с безработица около 30%. Що се отнася до местното управление, според РЗС то е напълно феодализирано. "Имаме модел с кметове - феодали и общински съвети, които са финансово-брокерски дружества", каза Яне Янев.
Лидерът на „Ред, законност и справедливост" беше категоричен, че ГЕРБ сега „чрез лобизма по места и узурпиране на цялата власт се стреми да си осигури служебна победа на местните избори“.

Станете почитател на Класа