РЗС няма да подкрепи вот на недоверие, внесен от партии на статуквото

РЗС няма да подкрепи вот на недоверие към правителството, поискан в парламента от "партии на статуквото като БСП и ДПС“. Това каза вчера лидерът на партията Яне Янев по време на пресконференция по повод на внесеното от депутатите от РЗС уведомление до председателя на Народното събрание за започване на подписка за национален референдум за приемане на нова конституция.
Това е единственият истински вот на недоверие към имащите власт - от самия суверен, посочи лидерът на РЗС. Подписката започва на 6 септември и ще продължи до 6 декември. Янев е убеден, че през тези три месеца ще бъдат събрани около един милион подписа и допълни, че очакванията на РЗС са преди местните и президентските избори да има референдум за приемане на нова конституция.
Лидерът на РЗС очаква процедурата да приключи до 6 декември, като след това депутатите от групата щели да внесат подписката за референдум. През новата сесия на парламента РЗС възнамерява да внесе свои проекти за избирателен кодекс и за промени в Закона за политическите партии. Според Яне Янев подготвяният от Искра Фидосова законопроект за изборен кодекс "не се доближава до европейското избирателно законодателство, а ни прави държава от Третия свят“.

Станете почитател на Класа