Комисията по външна политика с нов шеф до седмица

Шефът на комисията по външна политика и отбрана Живко Тодоров напуска председателския пост по лични причини. Това съобщи самият той пред „Класа“ вчера. „Решението го взех още преди месец, когато бяха избран за областен председател на ГЕРБ в Стара Загора“. Той преценил, че ангажиментите му ще станат прекалено много, още повече че като шеф на комисията по външна политика му се налагало да пътува често в чужбина и нямало да може да съвместява и работата като областен лидер. Тодоров е и ръководител на постоянната делегация на НС в ПАСЕ. Той ще остане в комисията, а председателското място най-вероятно ще се заеме от Доброслав Димитров, който сега е редови член на комисията. Това съобщи самият Живко Тодоров. Рокадата ще стане факт вероятно до седмица, а Тодоров е депозирал своята оставка вчера.
В началото на пленарното заседание на Народното събрание шефката на парламента Цецка Цачева съобщи, че официално оставка е подала и Геновева Алексиева, която напуска зам.-председателските места в комисията по здравеопазване и социална политика. Причината за решението й е скандалът, който гръмна, след като се разбра, че е журирала конкурс за доцент, в който е участвала и дъщеря й.
Валентин Николов от "Атака" пък сменя Димо Гяуров на председателския пост на парламентарната комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси. Смяната се прави на ротационен принцип. Досегашният председател обяви, че около 10 на сто от сигналите, подадени от комисията, вече са внесени в прокуратурата и сега отговорността е тяхна.

Станете почитател на Класа