Терористичните актове се разследвали доста продължително

Не знам защо Плевнелиев дава такива срокове, едно разследване не може да има срок, то е доста продължително, особено когато говорим за терористичен акт. Това заяви вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов в Бургас, където участва в откриването на „повдигната“ пешеходна пътека и в първа копка по укрепване на свлачище.
Цветанов остана недоволен от поставения от българския президент срок – до 15 септември да му се представи доклад за разследването на атентата.
„Не спираме да разговаряме и да обменяме информация със служби на други държави, но президентът е един добър човек и може би в тази връзка иска да даде някакви срокове“, каза още вътрешният министър.
По думите на Цветанов, има постъпила нова информация през последните 20-30 дни. Тя се обменяла и анализирала от българските служби и колегите им от съответните държави, но не можела да бъде съобщена публично.
„Работим много усилено и се надявам да имаме резултати“, заключи Цветан Цветанов.
Той коментира и изказването на депутатката Корнелия Нинова от БСП – че правителството е разполагало с информация за готвен терористичен акт у нас.
„Смятате ли, че правителството ще знае за атентат и няма да предприеме мерки? Това е толкова популистко и толкова несериозно, колкото предполагам несериозен е дебатът, който водят в БСП“, заяде се Цветанов със социалистите.

Станете почитател на Класа