Партията на Капка агитира с правописни грешки

Плакати и листовки с груба правописна грешка разпространяват привърженици на партията на Капка Георгиева – бившата съпруга на Волен Сидеров. „Да продължим идеЙте на Атака“, зоват новите патриоти от Национал-демократическата партия, сформирана преди няколко месеца от Капка и синът й Димитър Стоянов, който в момента е евродепутат.
Както е известно сред грамотните българи, „идейте“ трябва да бъде изписано с „и“, а не с „й“. Въпросните плакати са облепени навсякъде по столичния площад „Журналист“, показа Нова телевизия.
Капка Георгиева, която също е журналист, се оправда в интервю за електронната медия, че агитационните материали са дело на привърженици на партията, които обаче не били организирани и направлявани от ръководството.
Според бившата съпруга на Волен Сидеров формацията й има шанс да влезе в следващия парламент, при това едновременно с „Атака“. Георгиева смята, че данните на социолозите са неверни, а националистическият вот има сериозен потенциал.
Тя изрази опасения, че у нас има вероятност от възникване и развитие на радикален ислям. Това се дължало на революциите в арабския свят, които довели на власт именно радикални мюсюлмани. Те пък щели да окажат лошо влияние на вярващите в Аллах у нас.

Станете почитател на Класа