България на гражданите: При ГЕРБ кризата стана икономическа депресия

Кризата през тригодишното управление на ГЕРБ придоби мащабите на икономическа депресия. Това се казва в становище на партията „Движение България на гражданите“ (ДБГ) на Меглена Кунева, разпространено във вторник.
Заради некомпетентна политика близо 4 млрд. лв. от фискалния резерв бяха пропилени за запушване на дупки в публичния сектор. Заедно с натрупания вътрешен и външен дълг, цената на настоящото управление струва на българските граждани над 10 млрд. лв. , смятат  от ДБГ.
Срещу тези пари гражданите получиха задълбочаване на кризата, която придоби мащабите на икономическа депресия, заключават от икономическия екип на Кунева.
Според финансовия експерт и секретар на партията – Людмила Елкова, проектът за „Бюджет 2013“ „е като всичко в управлението на ГЕРБ – лишено от идея, лишено от политика“.
ДБГ определиха финансовата рамка като „бюджет на безпътицата и отчаянието“, заради липсата на приоритети в него. Според новата партия основен акцент през 2013 г. за държавата трябва да е осигуряването на физическото оцеляване на пенсионерите, социално слабите и трайно безработните, „защото в края на мандата на това управление България е пред икономически колапс“.
От партията на Меглена Кунева очертаха мрачна картина като сравниха сегашната ситуация с „времената на Жан Виденов“, заради „галопиращите цени на продуктите от първа необходимост и замразените доходи на по-голямата част от населението“. 
Лидерът на ДБГ коментира темата за референдум за АЕЦ „Белене“, като според нея БСП и ГЕРБ са го превърнали в партийно допитване. Затова от движението на Кунева щели да си направят свой – електронен, референдум в сайта на партията от петък в продължение на една седмица.
Движението на бившия еврокомисар представи на електронната си страница и местните координатори на партията в 10 областни града.

Станете почитател на Класа