Антония Първанова участва на женски икономически форум в Давос

Вицепрезидентът на Алианса на либералите и демократите за Европа в Европейския парламент д-р Антония Първанова заминава в сряда за Довил (Фр), за да се включи във Форума на жените за икономика и общество. Международната проява, известна под названието “Давос на жените”, ще анализира общоприетите икономически модели и ще направи иновативни предложения за развитие на икономическата теория и практика.

Форумът се провежда в Довил и е ключова платформа на лидери от цял свят – представители на бизнеса, държавния сектор, академичните и културни среди. Това ще е 8-ото му издание с тема “Търси се 360 градуса растеж”. Целта е разработване на стратегии за действие, които използват пълноценно таланта на жените в обществото и предоставят нововъведения за развитие. Ще бъдат разисквани стратегии за растеж и облика на бъдещите икономики в Европа, Азия, Африка, Латинска Америка и Близкия изток. Акцент е поставен върху нуждата от устойчивост, стабилност и равнопоставеност и ще бъде обсъден типа лидерство, който е нужен в настоящите времена на несигурност и финансови, икономически и социални сътресения в световен мащаб.

Антония Първанова ще бъде един от основните участници в "Давос на жените". Тя ще направи презентация и ще води дискусия "Здравето е богатство: трябва ли икономическата криза да влияе на здравните бюджети?". Българският евродепутат е често цитирано име в областта на здравеопазването и през последните няколко години затвърди позицията си на един от водещите политици по тази тема. През 2010 г., тя беше единодушно избрана от колегите си за "Евродепутат на годината в областта на здравеопазването" - отличие, което до момента нито един друг български евродепутат не е печелил. По нейна инициатива тази година бе учредена и европейската награда за особени заслуги в областта на равнопоставеността между половете.

Станете почитател на Класа