Яне Янев пак се сдобил неправомерно със секретен документ

Лидерът на РЗС Яне Янев се е сдобил по неведоми пътища със секретен документ от Софийска градска прокуратура. За това алармираха от парламентарната група на „Коалиция за България“ на пресконференция в парламента в сряда. Освен това Янев има и служебно решение на Висшия съдебен съвет, което той излъгал, че е изтеглил от сайта на институцията.
Кой е гуруто и кукловодът, който дирижира Яне, попита социалистката Мая Манолова.
Лидерът  на РЗС е председател на новата временна комисия в Народното събрание – за разследване на корупцията по високите етажи на властта. По тази линия той уведомил колегите си, че има информация, свързана с горните два документа.
От КБ предупредиха, че ще поискат отстраняване на Яне Янев от председателския пост, ако той не обясни как се е сдобил със секретните данни.
Според Мая Манолова, Янев изпълнява главната роля, а ГЕРБ са „масовката“ и „подгряваща група“ в нов театър за подмяна на дневния ред. БСП са недоволни, че комисията се занимава само с АЕЦ „Белене“, което било показателно за страха на властта от реализацията на проекта.
Червените се заканиха, че всяка седмица ще внасят сигнали, но такива, свързани със сегашната, а не с предишните власти, „защото най-тежка е корупцията на днешното управление и днешния ден“.
Като начало от БСП вкараха четири сигнала. За първите два преди време е алармирал самият Яне Янев срещу шефовете на ГЕРБ, които сега той подкрепя, иронично подхвърлиха социалистите. Единият е срещу премиера Бойко Борисов по известния случай за спряна проверка на митниците срещу Мишо Бирата. А другият е за шестте имота на вицепремиера Цветан Цветанов и фактът, че той държал 60 000 лв. у дома си. Тези пари няма как да бъдат придобити по друг начин, освен чрез корупция, обясни говорителят на БСП Антон Кутев.
Третият сигнал е срещу авторите на предизборния слоган на ГЕРБ „Градим България“. Същите са спечелили обществена поръчка за три милиона лева за националния туристически портал. Те участвали в общ консорциум и със съпруга на председателката на ЦИК, което било притеснително.
Четвъртият сигнал е за опорочения търг на 154 000 дка земи с компенсаторни бонове. Според Димчо Михалевски е имало предварително изтичане на информация в полза на определени лица и фирми, които са се облагодетелствали с около 15 млн. лв.
Цялата пресконференция на КБ бе изслушана от дясната ръка на Яне Янев – депутата Емил Василев, който се смееше ехидно отстрани. След това той веднага телефонира, вероятно на своя началник, за да му даде информация за атаките на червените срещу него.


Станете почитател на Класа