Портних разрешил протеста в „Евксиноград“, но не и блокада на пътя

Община Варна е разрешила провеждането на снощната акция пред правителствената резиденция „Евксиноград”, но с изричното условие да се спазва законовият ред и да не се допуска блокиране на пътя за „Златния пясъци“. Това отговори кметът Иван Портних след питане на съветника Таня Парушева как е разрешено затварянето на пътя и наясно ли е общината какви щети са нанесени на града. Градоначалникът обясни, че в последните месеци общината е показала толерантност към гражданските протести, но ще се опита да се стикова по-добре с полицията за запазване на обществения ред.
Издирва се човекът, който е разположил палатката на кръговото движение пред жп гарата, посочи още Портних и добави, че тя е опасна дори за самия човек, който я е поставил там.
На питане от Отворения обществен съвет защо Лилия Христова е назначена без конкурс за шеф на образователната дирекция, кметът обясни, че тя ще изпълнява функцията до провеждането на такъв.
Конкурси ще бъдат обявени и за избиране на ръководители на други общински дирекции.
Портних отново категорично се обяви за премахването на автомобили в Морската градина, но заяви, че спирането на движението там е въпрос на процедура. „Лесно е да се издаде заповед  и тя после да падне в съда. Работи се усилено да се намери решение, което би издържало и при съдебни процедури”, коментира кметът.

Станете почитател на Класа