„Атака“ с подписка срещу бежанците в Хасковско

За два дни в Харманли са събрани около 700 подписа срещу бежанците. Подписката срещу притока на бежанци е организирана от „Атака“. Градът е спряган за "разпределителен център" за бежанците, припомня Haskovo.net. Бежанците трябва да бъдат настанени в старите казарми. Срещу това се възпротиви кметът на града Михаил Писков и хората. Подписки се събират в Любимец, Свиленград и Симеоновград. Харманлийци са категорични, че не искат бежанци в техния град. Подписващите се коментират, че икономиката на града не е в цветущо състояние, че да си позволи и бежанци и настояват богата Европа да поеме прилива от чужденци.
Месечно България дава по 1100 лева за издръжка на един бежанец, коментира Симеон Йорданов, организатор на подписката. Той протестира, че месечно държавата плаща 150 лева за пенсионер с 40 години трудов страж например.
35 лева пък е държавната подкрепа за дете. Защо чужденците да са по-специални от нас българите, попита Йорданов. Според него също така има опасност у нас заедно с бежанците да нахлуят и терористи.

Станете почитател на Класа