Местан призова ЕНП за принципност

През последния месец видяхме много политици от ЕНП, които критикуваха националистическата партия „Атака”. Призовавам - същата принципност да се прилага и спрямо последните националистически изстъпления на представители на ГЕРБ. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ДПС Лютви Местан. „Вчера Лиляна Павлова говореше за турското или протурското правителство на България. Това е крайно националистическа реторика. По този въпрос ще направим специална декларация и ще се обърна към ЕНП, защото ден преди това Ирена Соколова от ГЕРБ е говорила в Перник за башибозука в лицето на ДПС. Слепи ли са от ЕНП, глухи ли са за тези думи, които отиват отвъд риториката на „Атака”, попита Местан.
„Разбирате ли, доколко са изтървали нервите си, доколко са притеснени от собственото си неадекватно поведение, че вече се конкурират с „Атака” и на тема националистическа лексика”, добави той.
„Не мога да им се начудя. Лиляна Павлова прави впечатление на експерт, прави се на демократ. Не знам за поколенчески обременености ли става въпрос при нас, но от един член на ЕНП да чуете протурското или турското правителство, съчетано с изрази като „турските общини”, с които ще работи Джейхан Ибрямов, башибозук като израз, който се чува от Перник. Какво става тук, накъде вървим”, попита Лютви Местан.

Станете почитател на Класа