Орешарски, Станишев и Местан заедно пред журналисти

Премиерът Пламен Орешарски и лидерите на партиите, които подкрепят парламента - Сергей Станишев и Лютви Местан, ще участват в срещата „Открито управление". Тя е първа в този формат в рамките на управлението на кабинета „Орешарски", като заедно тримата застанаха пред журналисти след съвместния семинар в Боровец, когато БСП и ДПС потвърдиха подкрепата си за кабинета.

Форумът „Открито управление" ще се проведе, след като през почивните дни „прехвърчаха искри" между двете партии заради различните им позиции по темата за агитацията на майчин език по време на предизборните кампании.

Срещата ще се проведе в НДК - точно в залата, където правителството организира първата си среща с бизнеса и където по традиция се провеждат пресконференциите в изборните нощи.

Още с встъпването си кабинетът „Орешарски" се обяви за прозрачност при управлението, затова и бе въведен т.нар. „блиц" контрол на министрите и премиера, при който Пламен Орешарски отговаря на депутатски въпроси от трибуната в пленарната зала, а всички министри - пред народните представители в ресорните комисии.

Станете почитател на Класа