ГЕРБ и РЗС подписаха политическо споразумение

"БСП и ДПС ще си сумират заедно гласовете, затова десните гласове не трябва да се разпиляват". Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, след като подписа политическо споразумение с Яне Янев, предаде кореспондентът на БГНЕС от региона.

"Тази нова четворна коалиция се преодолява трудно. Поотделно са слаби, а четвъртата партия управлява втората и третата", посочи Борисов.

Според него изборите за Европейски парламент имат морален аспект. "Ако дясна партия е първа политическа сила, те няма да имат моралното право да стоят. Не само, че нямаме време за губене, а вече го и загубихме. Държавата в много сектори вече е фалирала", смята Борисов.

"На тези избори, ние от РЗС показваме на всички десни партии какво трябва да се направи за консолидацията на българската десница. Има един основен опонент и преграда пред това БСП, ДПС и Станишев да продължат да управляват, защото истината е, че ДПС сега иска да замени Волен Сидеров с "Дудука" и пак да продължат да управляват", обясни председателят на РЗС.

"Днес подписахме споразумение с ГЕРБ, защото в България е време разделно. Тези избори са изключително важни за бъдещето на страната ни в близките 10 години поне, защото не са избори, само за евродепутати, а и избори, с които българският народ ще реши дали иска да остане това правителство на подмяната и политическата мафия и олигарсите, което влезе в МС през задния двор", заяви Яне Янев.

Според него чрез тези избори народът може да даде пряк вот на недоверие към управляващите и да каже твърдо: "Не!" на порочната политика, като даде възможност България да се върне в Европа.

"С ГЕРБ сме имали много проблеми и остри противоречия. Още в началото на мандата ГЕРБ първо искаше да започне с магистралите, училищата и детските градини. Ние бяхме съгласни с това, но считахме, че първо трябва да се отсече главата на змията, която 4 години краде безпощадно и източваха държавата", каза още Янев.

"Всички министри се хилиха ехидно от депутатските банки, но ако имаше 5-6 министри в затвора, това нямаше да е така", подчерта той.

"Считам, че РБ играят на друга писта, различна от тази от която има нужда десницата. Не може се каже, че е десен, този, който е бил в едно правителство със Станишев и Орешарски", каза още Янев.

Политическото споразумение между РЗС и ГЕРБ предвижда подкрепа за кандидатите за евродепутати на ГЕРБ от страна на РЗС. В него двете партии подчертават, че е необходимо партиите от център-дясно да се обединят и да работя за демократизацията на страната.

ГЕРБ и РЗС споделят искането за незабавна оставка на правителството на Пламен Орешарски и предсрочни парламентарни избори. В споразумението ГЕРБ и РЗС се съгласяват да работят заедно по време на бъдещи парламентарни и местни избори и да обединят усилията си за излъчване на конституционно мнозинство в 43-тото НС. Двете партии ще създадат и експертен съвет за борба с корупцията. /БГНЕС

Станете почитател на Класа