Дончо Дудев*: Ангел Славчев е абсолютно безпринципен

Нямам представа какви са процесите в партията ББЦ, които са накарали Ангел Славчев да напусне с открито писмо – дали парите му са били спрени, дали не е успял да си гарантира избираемо място в листите…. Ако си спомняте, преди време имаше покана от страна на ББЦ към Движение „Граждански контрол“, което направихме по време на протестите през февруари миналата година, да работим заедно. Тогава ние от ръководството отказахме, но Ангел Славчев прие без да ни уведоми и направи Сдружение „Граждански контрол“. За нас това е некоректно, да не говорим, че има и преплитане на имената на движението и сдружението.
Но колкото до твърдението на Ангел Славчев, че успял да осигури 15 хиляди гласа за ББЦ, нека само кажа, че нашето движение никога не е имало 15 хиляди члена, за да може да ги дръпне от едната страна към другата. Така че това е невярно твърдение.
На въпроса как оценяваме неговата постъпка, мога да кажа, че тя е в типично негов стил. Ангел Славчев винаги си е криел и парадирал с любовта си към България, с отговорността си към семейството. Аз и във фейсбук написах, че що за патриот трябва да си , та да се определяш като човек, който служи на България и същевременно да служиш на „грабителите“ като Пеевски срещу които уж се бориш като приемаш техните пари.
Аз лично разбрах, че Славчев минава към бареков от медиите. За това разбрахме след като Бареков обяви по ТВ7, че Славчев е в неговата партия. Славчев за съжаление показа и безпринципност. Той беше в левицата, а после премина в партия център-дясно. От борец срещу шиистовия газ, седна до генерал Уесли Кларк на учредителния конгрес на ББЦ. За мен това е безпринципен човек, с който не искам да комуникирам. И когато излезе пак на улицата, хората трябва да си спомнят какво е правил, защото той тръгна от улицата и трябва да му бъде потърсена сметка.

*Дончо Дудев е създател на Движение "Граждански контрол"

Станете почитател на Класа