Живко Георгиев: БСП загуби способността си да демонстрира пречистваща самокритичност

БСП загуби способността си да демонстрира пречистваща самокритичност. Причината за провала на евроизборите не се потърси вътре в самата партия. Нейната неспособност да доведе дори твърдия си електорат означава немощ. Това каза Живко Георгиев от Института за социална интеграция в предаването „Неделя 150" на БНР.
Според него БСП е допуснала редица грешки в последните години, като сред тях са отчуждението от редовите симпатизанти на левицата, неясните връзки с центровете на икономическа власт, загубата на идейна идентичност, апаратният стил на управление, подмяната на идейния живот.
„Всичко това се заплаща. БСП я възпявахме като историческа недвижимост, която ще надживее всички драми на текущия ден, но в края на краищата и тя някой ден ще трябва да плаща сметката за сторените грешки. След загубата на евроизборите чухме какви ли не обяснителни модели за това защо БСП се е провалила – виновно бе международното положение, неконструктивната опозиция, дори партньорът ДПС. Самият електорат на БСП много твърдо й гласува вот на недоверие, а нямаше такъв разговор. Този конгрес на БСП и за това трябва да говори", заяви Георгиев.

Станете почитател на Класа