×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 269

Румен Петков: Назначаването на Ваньо Танов в Агенция „Митници” е абсурд

Назначаването на Ваньо Танов в Агенция „Митници" е абсурд. Той казва, че в агенцията са назначавани осъдени хора, а Ваньо Танов на 5 октомври 2012 година е осъден с ефектно влязла присъда във Варненския административен съд. Това заяви Румен Петков от АБВ на брифинг. „След като за министър-председателя това е нормално решение, всички в България трябва да знаят, че за да просперираш служебно правителство на Плевнелиев, ръководено от Близнашки, трябва да си изключен от дадена общност или осъден, това са абсурди", допълни Петков.
„Не можем да не изразим смущение от някои действия на служебния кабинет, които будят притеснения. Например, назначаването на министъра на правосъдието. Не може да назначиш председател на ВСС, който е изключен от адвокатския съюз", заяви Петков и допълни, че това е абсурд в Европа и тук президента трябва да е съвършено наясно, че първо, излага себе си и второ, излага България. „Трето, казва на юридическия потенциал на България, че няма качествени хора, които могат да оглавят Министерство на правосъдието", обясни той.
Според Петков, служебният кабинет се е вслушал в апелите на АБВ в два аспекта. „Първо, да се сложи край на политическите назначение и немалко от политическите назначения в различни структури на държавата бяха решение, бяха освободени", посочи той.
„От АБВ сме смутени от факта, че другите партии не подкрепиха нашата декларация и апел към тях всички политически партии преди изборите да поемат ангажимента, че повече няма да има политически назначения в бордовете на държавните структури, с което да се даде възможност за едно широко, професионално начало и гарантиран професионален подход при назначението и в последствие при управлението", подчерта Петков и коментира със съжаление, че другите политически партии го премълчават и очевидно от ГЕРБ, БСП, ДПС на тези бордове на икономическите структури продължава да се гледа като потенциална хранилка за активисти.
„Започнаха освобождаванията на хора, които са откровено дискредитирани. Най-яркият пример е освобождаването на Георги Христозов от енергийния холдинг, но трябва да бъде направена следващата стъпка – да се потърси отговорност от хората, които са го назначили, защото той е назначен в противоречие със закона", каза още Румен Петков.

Станете почитател на Класа