Еленко Божков обясни защо служебното правителство е измекярско

Бях отстранен противозаконно. Току-що научих, че са намерили трета причина, за която да се хванат, за да ме махнат. Това заяви отстраненият член на ДКЕВР Еленко Божков в сутрешния блок на bTV. Той беше принуден да напусне енергийния регулатор заради конфликт на интереси.
Освен членството му в организация за парапланеризъм, наяве е извадено и участието му в съюз на независимите производители на екологична енергия. Според Божков, това са само формалности, чрез които се търси оправдание за отстраняването му, „защото засягам корпоративни и лобистки интереси". Той коментира още, че ще си търси правата заради това, че е отстранен от комисията неправомерно.

По думите на Божков, служебният министър на енергетиката Васил Щонов „натиска от кабинета си копчето на ДКЕВР". Той нарече правителството на Георги Близнашки „измекярско" и „лакей на корпоративните интереси".

На въпрос дали цените на електроенергията ще се покачват той посочи, че „ще се качват с дистанционното от кабинета на Щонов". Божков беше категоричен, че ДКЕВР се превръща в марионетка.

Бившият член на комисията смята, че тя е успяла да ограничи апетитите на монополите.

Станете почитател на Класа