На старта на кампанията: Ритане по кокалчетата ще има

Всички партии обещават, че няма да водят мръсна предизборна кампания, но винаги има удари под кръста и вадене на компромати. Около това мнение се обединиха в сутрешния блок на bTV Петър Москов от Реформаторския блок, Елен Герджиков от ГЕРБ, Кристиян Коев от ДПС и Валентин Иванов от БСП на старта на кампанията.
„Ритане по кокалчетата със сигурност ще има. Че от вече седмици тя (кампанията) е започнала – вървят мръсотии, вървят компромати, това ще продължи някак си. Такава е средата", заяви Петър Москов. „За нас наистина е важното послание, че /.../ промяната зависи от хората, тя е в ръцете на хората. Затова и посланието на Реформаторския блок е, че „всичко е в твоите ръце", допълни той.

Според Елен Герджиков от ГЕРБ, кампанията е стартирала преди година и половина. „Тази кампания трябва да е преди всичко обективна. Да се каже истината за състоянието на държавата", смята той. Герджиков призова за повече участие на гражданите в политиката и за излизане от клишетата от страна на политиците.

Относно средствата за агитация Валентин Иванов обясни: „Със сигурност ще има иновации. Доколкото знам, вече има кандидати, които залагат на това. Разбрах, че вече някои залагат на 3D образи. Други пък ще могат, да речем, с баркод да могат да се отварят техните Фейсбук страници. Такъв ще бъде случаят с някои от нашите кандидати. Колкото до мръсните номера в кампанията, той обясни, че това се случва, вероятно защото хората са изгубили доверие в политиците и техните думи, наложила се е една омраза, „хората не вярват на политиците, политиците се мразят помежду си".

„Да не забравяме, че всички тук, ние в момента сме на масата и че има избори благодарение все пак на ДПС. Защото още щяхме да се питаме кога ще бъдат изборите", заяви от своя страна музикантът Кристиян Коев, който наскоро обяви симпатиите и съпричастността си към ДПС.

Станете почитател на Класа