Депутатите стартираха акция "Направи си сам"

Дуплекс или директен телефон, малък или голям килим, широки маси в средата или повече бюра по стените? Това са основните интериорни въпроси, с които се занимаваха вчера депутатите от новите парламентарни групи в 43-ото народно събрание. Както и техническите им сътрудници. За по-сигурно някои се бяха въоръжили с рулетки и измерваха точно разстоянието за новите мебели. И без да изчакват помощ от администрацията на Народното събрание, стартираха акция "направи си сам", обобщава "Стандарт".Най-експедитивни се оказаха избраниците от "България без цензура". Формацията, която в парламента ще се нарича Български демократичен център (БДЦ), не е направила нововъведения в стаята, която в 42-то НС се ползваше от "Атака". Широката маса в средата на кабинета е удобна за заседания, шкафовете също са достатъчни и вчера следобед трябваше да бъде разкомплектован и
включен само новия ксерокс.

От БДЦ са направили заявка за няколко допълнителни стола. Всички нови депутати бяха попълнили и въпросника на Народното събрание. До няколко дни от БДЦ ще са готови и с разпределението на сътрудниците си, коментираха от парламентарната група.
Пълна промяна тече в момента в бившата стая на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, в която ще се помещават депутатите от АБВ. Сменен е диванът, липсва и известният параван, който спираше любопитните погледи при отварянето на вратата. Както вече стана ясно, от ГЕРБ са си прибрали култовата кафеварка, придобила популярност от миналия парламент. Сменени са и бюрата, а хората на Георги Първанов настояват за голяма маса, около която да са наредени столове за всички депутати. Явно стаята не е била пребоядисана, тъй като по стените има следи от търкането на облегалки.

От техническия отдел на Народното събрание вчера работеха по поставянето на телефони в новите стари кабинети и преследваха депутатите с неизменния въпрос - дуплекс ли да е или директен номер вторият апарат. Сътрудниците настройваха компютрите и интернет връзката, а от администрацията попълваха липсващи данни за всеки народен представител - мейл, мобилен телефон и др.
И от групата на Реформаторския блок са настояли още в първия пленарен ден за широка маса, която да ползват за заседания, научи "Стандарт". Кабинетът им в предишния парламент бе на разположение на лидера на ДПС Лютви Местан и в него имаше бюро и кресла. Депутатите от Патриотичен фронт НФСБ-ВМРО също правят пълна промяна в своята стая. Патриотите са привилегировани, защото им се е паднала зала "Димитър Пешев", която навремето служеше за прием на дипломати. Секцията е от масивно дърво, креслата - също. Двете кръгли масички обаче са тесни за всички избраници. И затова там ще е необходима голяма маса. Както и допълнително столове. Още една закачалка за дрехи ще бъде внесена при патриотите.

От БСП, ГЕРБ и ДПС не са правили промени в мебелировката. В партията на Борисов харесват интериора на стаята си, но признават, че открай време им е тясна, тъй като са много депутати. Избраниците от ДПС разполагат с удобна заседателна маса. Социалистите се радват на един от най-красивите персийски килими в парламента. Но признават, че бюрата им не са много удобни.

Всички кресла в кулоарите са претапицирани. Но тези в стаите - не. Парламентът не е харчил разточително средства за ремонта, а само за най-належащите козметични освежавания. Както стана ясно, беше отремонтирана фасадата на Народното събрание, за да се заличат петната от хвърлени домати и яйца по време на миналогодишните протести. А вътре депутатите седнаха на прелакирани банки. Традиционно беше машинно почистена и освежена подовата настилка в парламента.

Станете почитател на Класа