Местан: Ако Исмаилов остане зам.-министър за сметка на новините на турски, това е грозна сделка

Ние приветстваме позицията на министър-председателя Бойко Борисов да удържи на натиска и да не снеме от длъжност Орхан Исмаилов. Така трябва, но ако Орхан Исмаилов трябва да остане заместник-министър за сметка на новините на турски, това не е принцип, а сделка, грозна сделка. Това обяви лидерът на ДПС Лютви Местан в парламента.
„Не бих искал да бъда в положението на колегите от Патриотичния фронт, които ще носят товара на отговорността да са заместник-министри или областни управители за сметка на стратегически интереси, цели, права", добави Местан.

По отношение на избора на Слави Бинев за председател на Комисията по култура и медии, Местан се обърна към мнозинството в парламента, че не са съгласни с това да ръководи комисията, но с охота приемат с неговия глас да седят като министри.

„Тази коалиция, която управлява, не е идеологически разнородна, не е и ценностно несъвместима. Понеже сте си лика – прилика, съвсем сте си хармонични и съвместими. Време е да се осъзнаете!", каза още Лютви Местан.

Станете почитател на Класа