Социолози се смеят: Президентът комбинира клъстерите със санирането!

С изказването на Бойко Борисов отпреди дни, че за държавен глава може да бъде издигната жена, става ясно, че дори лансиращата президента партия ГЕРБ изобщо не допуска да има втори мандат за Плевнелиев. Това коментираха в "Тази сутрин" по bTV социолозите Кольо Колев и доц. Антоанета Христова. Не мисля, че яростно се напада Плевнелиев. Безпощадната оценка беше дадена онзи ден, когато Борисов предложи жена за президент. Тук я няма дори идеята да се подкрепи Плевнелиев за втори мандат. Дори партията, която го издигна не иска повече да го подкрепи - това е една безпощадна оценка за неговата работа, коментира Колев.

Според Антоанета Христова пък изказването на Борисов, че се е пошегувал за жена президент, тъй като в залата имало само жени, е прозвучало сексистки, но пък от това станало ясно, че никой не допуска дори хипотезата за втори мандат на Плевнелиев.

Когато се шегува, Борисов всъщност тества реалността, посочи тя. И допълни, че в следващите месеци ще стане ясно какъв ще е профилът на бъдещия президент и какъв образ ще се търси.

Колев цитира свой приятел, който казвал, че президентът можел да убие слон от скука с изказванията си. Социологът се разсмя, когато посочи, че държавният глава в словата си комбинира "демократични принципи" със санирането, както и "клъстерите" пак със санирането на сградите. Но това са лични особености и комуникативни възможности, посочи Колев.

Проблемът на държавния глава е, че стартира като функция на Бойко Борисов и в процеса на автономизация той се опита да изглежда като президент на всички българи. Но всъщност се свързва с 2 политически и капиталови субекти - част от РБ и кръга "Капитал", посочи Христова.

Станете почитател на Класа