БСП-София прави вътрешни избори за кмет

Номинациите за кметското място в столицата от страна на БСП ще бъдат ясни през септември, а кандидатът ще бъде определен с вътрешнопартийни избори. Това стана ясно след заседанието на Градския съвет на партията, което се проведе в понеделник вечерта. Както написа „Класа“, до момента най-силната кандидатура е на общинския съветник Георги Кадиев, като освен него в борбата ще се включи и Таско Ерменков, който е изпълнителен директор на Агенцията за енергийна ефективност.
„Нека районните организации да актуализират кандидатите си за кмет на София, за да не остана аз единственият“, заяви Георги Кадиев. Общинският съветник заяви, че кандидатите трябва да са силни. Той призова Градският съвет да се опита да направи максималното на местните избори. „Най-вероятно ще загубим тези избори. Но не съм ги отписал, защото иначе нямаше да се кандидатирам”, беше категоричен Кадиев. Той каза, че не иска на следващите избори да бъде свързван с ДПС. „Не искам да ми обясняват: „Ако гласуваш за Кадиев, гласуваш за Доган“, допълни общинският съветник
Социалистите решиха още, че групата съветници на БСП в СОС съвместно с комисията на Градския съвет трябва да започне подготовката на експертни материали по основните проблеми на София. Те приеха и доклад за анализа на резултатите от изборите, в който се казва, че представянето на БСП на изборите за Европейски парламент е незадоволително, а вота за 41-во Народно събрание социалистите определиха като „тежка загуба“.
„Отказах да подам оставка, защото не мисля, че сме в състояние отново с поемане на колективни отговорности да замазваме лични отговорности”, коментира лидерът на столичните социалисти Румен Овчаров. Въпреки това от лявото крило в партията, което се свързва най-вече с Александър Лилов и Янаки Стоилов, продължиха с исканията за цялостна смяна на ръководството на БСП.

Станете почитател на Класа