Румен Овчаров: Елена Йончева е част от личната вендетата на Станишев срещу Нинова

Евродепутатът Елена Йончева е част от личната вендета на Сергей Станишев срещу Корнелия Нинова. Това коментира Румен Овчаров, член на НС на БСП, в студиото на „Тази събота и неделя“. Според него разногласията, които се случват са именно това, защото някои не могат да приемат загубата. Той дори смята, че загубите на БСП на последните евроизбори се дължат на тази конфронтация и „на това грозно говорене по медиите на част от т. нар. опозиция“.

 

 

"Подкрепям Нинова, защото воюва честно за справяне с паралелната държава, в нея не виждам меркантилност!" Това заяви членът на НС на БСП и бивш лидер на столичната организация на БСП Румен Овчаров в сутрешния блок на БТВ.

Той се обърна директно към т.нар. вътрешна опозиция и ги призова да спрят с крамолите и създаването на скандали. 

"Спрете се! С действията си подкрепяте управляващите!, заяви Овчаров.

Той припомни, че през 2013 година след падането на правителството на Сергей Станишев, самият Станишев след това изхвърлил всички министри от листите на БСП. "Тогава никой не излезе да плюе партията или Станишев. Приехме го и продължихме да работим за БСП", разказа Овчаров.

В отговор на въпроса защо Елена Йончева се е обърнала напоследък срещу Нинова - Овчаров отговори: "Личната вендета, която води Станишев срещу Нинова излиза извън рамките на разумното".

Овчаров припомни, че при гласуването на състава на новия Национален съвет, което се случи на последния конгрес, 37 млади членове на БСП са получили повече гласове от Станишев. И подчерта, че тези, които не са избрани за НС, са били "уволнени" от самата партия, а не от Нинова. 

По думите му партията се подмладява и това показват гласовете от последното гласуване за избор на ново ръководство на левицата, от което и отпадна председателят на ПЕС Сергей Станишев. Това показва, че не се харесва неговия начин на водене на политика и той трябваше да се замисли над това отдавна, каза Румен Овчаров.

„Сега основната задача на Корнелия Нинова е консолидация на левицата и на БСП, на всички, които искаме да си извоюваме държавата. Няма меркантилност в нея и удовлетворяване на лични интереси, което не мога да твърдя за някои предишни лидери на партията“, каза още Овчаров.

Станете почитател на Класа