Червените се обидиха на лидера на ГЕРБ

Грубите квалификации на лидера на управляващото мнозинство Бойко Борисов в предаването „На четири очи“ по Нова телевизия, че сме „шайка разбойници“, „нещастници” и „нагли” обиждат близо 750-те хиляди български граждани, които на 5 юли подкрепиха листите на Коалиция за България. Това се казва в декларация на ръководството на БСП, разпространена вчера до медиите. Социалистите са разтревожени от призива на министър-председателя партията им да бъде забранена.
„Заплахи за забрана на БСП бяха отправяни и през 90-те години. Много от силите, които отправяха подобни закани, са отдавна в политическото небитие. БСП нееднократно е давала политическа оценка на драматичните периоди от историята на страната през ХХ век. Крайно време е да извличаме от нея поуки, а не да се търси нова конфронтация. Няма да коментираме личната амнезия на г-н Борисов, който до началото на 90-те години е бил член на същата тази партия“, пише още в документа. Социалистите заявяват, че вероятно провеждането на партийния конгрес в неделя е развалило настроението на Борисов.
„Нещата и процесите в БСП не завършват с този конгрес, те започват с него“, коментира пред bTV вчера Румен Овчаров, председател на Софийската организация на БСП. Той обясни, че БСП е партия, в която рефлексът за консолидация около лидера в трудни моменти е много силен.
„Смятам, че конгресът на БСП беше полезен за партията. Новината за мен е свързана с изразената воля на Станишев да започне промяна“, коментира пред БНР членът на Националния съвет на БСП Костадин Паскалев. Той беше категоричен, че Сергей Станишев и неговият екип са способни да направят промяната в БСП така, че да сме коректив на управлението. Според него по-скоро е невъзможно появата на нов силен субект в лявото политическо пространство, просто трябва да работим за коренна промяна в политиката на БСП.

Станете почитател на Класа