Кирил Добрев отпадна от ИБ на БСП

Бившият отговорник за младежката политика на БСП и настоящ депутат от Коалиция за България Кирил Добрев отпадна от Изпълнителното бюро (ИБ) на партията след проведените късно в понеделник извънредни вътрешни избори. Освен него от ИБ на БСП отпаднаха още Димчо Михалевски и Атанас Костадинов.
В новото ръководство влязоха Георги Пирински, който на миналите избори не успя да събере нужните гласове, издателят на в. „Дума“ Николай Малинов, лидерът на БСП-Пловдив Илия Баташки и председателят на варненската организация Борислав Гуцанов. В ИБ влязоха още кандидатът на левицата за кмет на София Георги Кадиев, както и Антон Кутев, който става секретар по медийната политика. Последните двама станаха част от ръководството на БСП по предложение на лидера Сергей Станишев.
Като членове на ИБ бяха преизбрани Ангел Найденов, Михаил Миков, Бойко Великов, Явор Гечев, Кристиян Вигенин, Ваня Добрева, Владимир Топенчаров и Димитър Горов.
До новото гласуване се стигна, след като контролната партийна комисия беше сезирана от столичните социалисти, че при предишния вот в края на октомври е имало нарушения при избора на Кирил Добрев. Заради това в понеделник вечерта Националният съвет (НС) на левицата реши отново да се проведе тайно гласуване с бюлетини, което продължи до 23 часа. Социалисти разказаха, че за да няма никакви съмнения, урните са били отваряни публично пред всички членове на пленума. В гласуването са участвали 125 членове на НС и са установени 2 недействителни бюлетини. След предложение Сергей Станишев се стигна и до увеличаване на състава на ИБ от 18 до 21 души.

Станете почитател на Класа