Министърът на земеделието е подал оставка

Министърът на земеделието е подал оставка
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    17.04.2024
  • Сподели:

Министърът на земеделието Кирил Вътев е подал оставка - потвърдиха за Хоризонт от Министерския съвет.

 

 

Вътев беше един от четиримата министри  на редовното правителство на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, които запазиха постовете си и в служебния кабинет. Пребиваването му в министерството на земеделието до момента е свързано с редица законодателни инициативи, които браншовите организации очакват отдавна, но и с редица недоволства, протести и искане за отстраняването му от поста.  

Кирил Вътев аргументира оставането си в агроведомството с желание да довърши започнатата работа. Въпреки това само 8 дни след официалното назначаване на служебния кабинет, той подаде оставка.

Според запознати причината за смяната била, че служебният министър-председател не харесва как работи земеделският министър Кирил Вътев.

На негово място Главчев предлага да бъде назначен Георги Тахов, който в момента е изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие".

Късно снощи служебният премиер поиска президентът Румен Радев да смени министъра на външните работи Стефан Димитров. Предложението на служебния премиер е постът във Външно да бъде поет от Даниел Митов.

Станете почитател на Класа