Вилфред Мартенс: Нямам критики към кабинета

Нямам критики към ГЕРБ и правителството му. Това каза вчера на пресконференция в Министерския съвет председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Вилфред Мартенс и генералният секретар на партията Антонио Лопес, които са на посещение у нас.
„Имаме партии членове на ЕНП, които не са управляващи, така че винаги казвам, че ние трябва да работим заедно и се радвам на подкрепата към ГЕРБ на изборите от миналата година”, каза Мартенс. „Никога не съм очаквал след подкрепата си, че в европейските избори и особено в парламентарните, партията на Бойко Борисов ще получи такъв огромен резултат и ще успее да формира правителство”, обясни още той.
Сигурността и безопасността са от първостепенно значение във всяко демократично общество. В периоди на криза борбата с престъпността и корупцията може да бъде една допълнителна стъпка. Лопес заяви, че борбата ни с престъпността е наблюдавана от всички европейци. Борисов каза, че ще помоли ЕНП да лобира пред ЕС да се отпуснат 1,5 млрд. евро за цялостно преасфалтиране на настилката, защото тя била на 30 години и не можела да се кърпи.

Станете почитател на Класа