Проверяват фирмите на Красьо Черничкия

Прокуратурата е разпоредила пълна данъчна ревизия на фирмите на плевенския бизнесмен Красимир Георгиев, по-известен като Красьо Черничкия. Това обяви вчера градският прокурор на София Николай Кокинов. Проверката е във връзка с делото за търговия с влияние срещу Георгиев. Все още не е готов анализът, който трябва да установи дали намерените в офиса на Алексей Петров секретни документи са идентични с изчезналите секретни доклади на ДАНС, за които се води разследване срещу бившия премиер Сергей Станишев, стана ясно вчера. До лятото в съда ще бъде внесен обвинителният акт срещу групата на „Наглите" за повече от 12 отвличания, каза още Николай Кокинов. Градският прокурор допълни, че вече има смътна представа кой е убил скандалния радиоводещ Боби Цанков.
Кокинов изнесе и данни, от които се разбра, че през миналата година прокуратурата е поискала двойно повече подслушвания и използване на други специални разузнавателни средства (СРС) през миналата година. Броят на поисканите СРС от прокурорите през 2009 г. е 2545. От тях за наблюдение са 552, за подслушване 1435, за проследяване 532, за доверителни сделки – 12, и 13 за служители под прикритие, уточни Кокинов.



Съдия Панайот Генков не се е срещал с Ангел Христов

Среща между Ангел Христов, по-известен като единия от братя Галеви, и съдия Панайот Генков не е имало. Това обяви пред БНТ вчера шефът на етичната комисия към ВСС Цони Цонев. Той коментира това по повод появилата се информация, че съдията от ВАС Панайот Генков е имал среща с Христов в столичен ресторант.

Станете почитател на Класа