РЗС събира подписи за нова конституция

Набиране на необходимите за свикване на референдум 500 000 подписа започна РЗС. Това съобщиха вчера от партията на конференция с представители от страната за определяне на инициативен комитет.
Темата на референдума ще е „Желаете ли предсрочно прекратяване на мандата на 41-вото Народно събрание с цел свикване на ВНС за приемане на нова конституция?”. Яне Янев призова всеки, който иска Бойко Борисов да бъде свален от власт, да се включи в подготвяната подписка. „Искането на вот на недоверие към правителството на ГЕРБ в рамките на този парламент е абсолютно безсмислено упражнение“, заяви Янев по повод това, дали РЗС биха подкрепили с независимите си депутати евентуален вот в парламента. "Чрез референдума ние на практика започваме първия за страната в последните 20 години пряк вот на недоверие на суверена спрямо действащото правителство и мнозинство", заяви Янев Той съобщи, че ще бъдат привлечени българи от ЕС, САЩ, Канада и Македония, които да подкрепят подписката.
Искаме референдумът да се състои най-късно до март 2011 г., защото считаме, че България няма нужда от избори за президент и местна власт без нова конституция, заяви Янев.

Станете почитател на Класа