Борисов предложил на вицето си да е президент

Още през 2006 г. Бойко Борисов предложил на Цветан Цветанов да се кандидатира за президент. Това разкри самият министър на вътрешните работи вчера в предаването „Тази сутрин“ по Би Ти Ви. Ние с премиера сме говорили и преди, през 2006 година, той ми предложи да бъда кандидатурата за президент. Тогава, естествено, решихме да не участваме, обясни МВР шефът. Той обясни, че ГЕРБ има своя кандидатура и тя вероятно ще бъде обявена около лятото на следващата година.
По повод предложението да се създаде специализиран съд Цветанов обясни, че създаването му е необходимо заради неуспеха на съдебната система. “Ние трябва да имаме специализиран съд, защото виждаме, че в момента, през тези 20 години, имаше едно срастване на политици, корупция, организирана престъпност и стигнахме до „Октопода” и всички тези последствия, които днес ги берем като плодове”, обясни той.



Спецполицаи удариха и „Кредиторите“ в Ямбол

МВР задържа собственик на заложна къща в Ямбол и негов служител при операция "Кредиторите", съобщиха от вътрешното министерство. Операцията е реализирана след продължителни оперативни действия и наблюдение на заложна къща на ул. "Сливница" в града. Собственикът на фирмата е Ж.Ж. (38 г.), а неговият служител С.С. (39 г.) е криминално проявен. В офиса на Ж.Ж. било установено, че се извършвала банкова дейност без съответното разрешение. Оттам са иззети договори за заеми, около 300 дебитни карти, записи на заповед, схеми за разсрочено плащане, списъци на лица, получили кредити, и компютърна конфигурация.

Станете почитател на Класа