Джако и Тейлър Суифт фаворити по статуетки

Майкъл Джексън написа история на церемонията по раздаването на тазгодишните Американски музикални награди, предаде Асошиейтед прес.
Краля на попа, който почина през юни на 50 години, получи 4 приза от Американските музикални награди. С най-много отличия - 5, от церемонията, която се състоя в "Нокиа тиътър" в Лос Анджелис, си тръгна 19-годишната Тейлър Суифт.
Суифт успя да вземе най-престижната награда - за най-добър изпълнител, на 37-ите поред Американски музикални награди. Въпреки това постижението на Джексън се коментира като историческо. Джако и Тейлър бяха безспорните звезди на вечерта. За Тейлър успехът е огромен, като се има предвид, че тя е в началото на кариерата си.
Краля на попа беше номиниран в пет категории и получи посмъртно наградите за най-добър поп/рок и соул/арендби изпълнител и за най-добър албум - (Number Ones), в същите две категории. Отличията му бяха приети от неговия брат Джърмейн, който в знак на почит към звездата носеше лъскава бяла ръкавица. Той благодари „на Аллах за това, че благослови цялото мое семейство", и изброи имената на всичките си братя и сестри. "Посланието на Майкъл е по-важно от която и да било друга награда, подчерта Джърмейн Джексън. Той виждаше доброто във всеки и той искаше всички да бъдат добри. Той винаги започваше с любов."
Наградите за Майкъл Джексън се превърнаха в кулминацията на церемонията. Изключително атрактивна бе появата на сцената на Лейди Гага, която изпълни по впечатляващ начин песни от най-новия си албум. Специалната награда за Уитни Хюстън пък се превърна в своеобразен връх на празника.
Американските музикални награди отличават най-продаваните изпълнители през годината в осем популярни стила. Тазгодишната церемония беше открита от Джанет Джексън с най-големите хитове от дългогодишната й кариера. Този път Еминем не е сред наградените, въпреки че продължава да бъде идол на младото и не чак толкова младото поколение. Цялата церемония премина на висок градус, а гласуващите в интернет бяха особено активни.

Станете почитател на Класа